logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
Strömgatan 18, Stockholm, Sweden
(+46) 322.170.71
ouroffice@freestyle.com

Follow us

INDOOR TRIATHLON RACE

INDOOR TRIATHLON RACE / CN AQUATLON

CAMPIONATUL NATIONAL DE AQUATLON

TIP

AQUATLON

LOCATIE

BAZINUL OLIMPIC, TÂRGU MUREȘ

DATA

Duminica - 26.03.2023

DURATA

1 ZI

CATEGORIES

TRIKIDS, JUNIOR, CADETI, AGE GROUP, SENIORI, ELITE, U23

Anul acesta Campionatul Național de Aquatlon este găzduit de către Master Ski & Bike Club din Târgu Mureș, în cadrul Transylvania Indoor Triathlon Festival, într-o locație modernă, inaugurată destul de recent – locație care îndeplinește toate standardele moderne din acest domeniu.

 

Locație: Bazinul Olimpic Târgu Mureș

 

Format: Înot, alergare – Serii/Semifinală/Finale TriKids

 

Distanțe:

 

6-8 ani: Înot= 50m, Alergare= 500m
9-10 ani: Înot= 100m, Alergare= 650m
11-12 ani: Înot= 150m, Alergare= 1 km
13 ani: Înot= 250m, Alergare= 1,3km

 

Cadeți, Juniori, U23, Elite: Înot= 400m, Alergare= 1,3km
Age Group: Înot= 500m, Alergare= 2,6Km
Para: Înot= 200m, Alergare= 650m

 

 

 

Taxa de înscriere:
TriKids – Gratuit
Cadeți – 80 Lei
Juniori – 80 Lei
Age Group – 120 Lei
Elite, Seniori, U23 – 100 lei
* Copiii (6-13 ani) care participă la concurs NU vor plăti taxa de înscriere, dar au obligaţia să se înscrie în concurs completând formularul online.

 

REZULTATE PROVIZORII

 

https://results.sporthive.com/events/7045657711823920896

 

 


 

PROGRAM CN AQUATLON

 

25.03., sâmbătă –  preluarea kiturilor între orele 18:00-20:00, la Bazinul Olimpic, Aleea Carpați nr.57
Este obligatorie pentru categoriile Elit, Seniori, U23, Junior I și II și cadeți!
În cazul în care nu se pot prezenta personal, kiturile se pot ridica de către antrenor sau delegat.

 

Pentru TriKids, Para și Age Group kiturile se pot ridica și duminică dimineața la locația concursului după programul următor:
8:00 – 9:00 – Para și Age Group
9:00 – 10:30  – TriKids

 

26.03., duminică, ziua concursului:

 

 

Pentru derularea ideală a evenimentului vă atragem atenția asupra Regulamentului de concurs descărcabil mai jos.

 

Informații generale:

 

Zona de concurs și spectatori:

 

Pentru spectatori și însotitori, există o zonă rezervată în tribuna bazinului de înot. Accesul se face în baza unei brățări galbene care se procura de la organizatori sau de la recepția bazinului de inot. Costul unei brățări este de 5 lei. Accesul spectatorilor este permis și în zonele adiacente traseului de alergare.

 

Garderoba și vestiarele pentru sportivi sunt în incinta bazinului de înot. După terminarea probei de alergare, sportivii au acces la vestiare cu dușuri.

 

Pentru sportivi și antrenori, există o zonă rezervată în tribuna bazinului de înot, de unde există acces direct în zona de pre-start. Accesul se face doar cu brățara pusă la dispoziție de către organizator.
Sportivii din categoriile Elite, Senori, U23, Cadeți, Juniori, Para și Age Group respectiv antrenorii vor avea brățară roșie.

 

Concurenții din categoriile TriKids vor avea brățară albastră.

 

Accesul în zona de concurs este permis doar concurenților.

 

Accesul în zona de prestart, start, tranziție, finish și recovery este permis exclusiv doar sportivilor.

 

ATENȚIE: Prezentarea ședinței tehnice este disponibil aici: CN aquatlon TG Mures Sedinta Tehnica_update25.03
Sâmbătă 25.03 la ora 19:00 va avea loc Briefing și Q&A – la locația concursului: Bazinul Olimpic, Aleea Carpați nr.57!

 

Declarație pe propria răspundere: Pentru a putea participa la eveniment, toţi concurenţii trebuie să-şi însuşească fără echivoc și sunt obligați să respecte termenii și condițiile prezentului Regulament prin semnarea unei declaraţii pe proprie răspundere, prin care confirmă și că au capacitatea fizică de a lua parte la competiţie.
Organizatorul va pune la dispoziţia concurenţilor declarația pe propria răspundere pentru asumarea condițiilor Regulamentului de Organizare și de Desfășurare al Concursului, pe site-ul competiţiei. Aceasta trebuie descărcată (mai jos), completată și semnată în prealabilă, urmând a fi predată Organizatorului la ridicarea kit-ului de concurs. Formularul va fi disponibil și la fața locului.
Nedepunerea declarației la ridicarea kit-ului, conduce automat la ne-predarea numerelor de concurs ceea ce implică interzicerea accesului în zona de tranziție iar taxa de înscriere nu se restituie în acest caz.
Pentru pentru minorii între 6 şi 18 ani, declaraţia trebuie să fie semnată de unul dintre părinţi/tutori.

 

Va fi rezervată și marcată o zonă în care concurenții își vor putea parca mașinile. Accesul concurenților cu mașina în zona de desfășurare a concursului este interzisă!

 

Participanții la CN Aquatlon 2023 Târgu Mureș, sportivii, antrenorii, însoțitorii, trebuie să poarte respectul cuvenit Oficialilor Tehnici, organizatorilor și trebuie să respecte indicațiile și instrucțiunile acestora!

 

Participanții la CN Aquatlon 2023 Târgu Mureș, sportivii, antrenorii, însoțitorii, trebuie să respecte ordinea și curățenia din incinta bazinului de înot și din incinta zonei de concurs.

Traseu de alergare / Run Course

LISTA DE PARTICIPANȚI CAMPIONATUL NAȚIONAL DE AQUATLON

TIP

INDOOR TRIATHLON

LOCATIE

BAZINUL OLIMPIC, TÂRGU MUREȘ

DATA

EVENIMENT ANULAT

DURATA

1 ZI

CATEGORII

CORPORATE (STAFETA), AGE GROUP

 

COMUNICAT – ANULARE EVENIMENT INDOOR TRI RACE DIN 25.03

 

Dragi sportivi,

 

Revenim cu o informare importantă, dar mai puțin pozitivă.
Din cauza numărului mic de participanți înscriși la momentul de față, cu 5 zile înaintea concursului, și a costurilor ridicate ceea ce privește amenajarea, echiparea și organizarea – s-a luat decizia: în asemenea circumstanțe Concursul Indoor Tri Race din cadrul Transylvania Indoor Triathlon Festival se anulează!
Scopul federației și a echipei organizatoare din Târgu Mureș a fost să oferim triatloniștilor ceva nou, de ultima generație, să organizăm un program pilot, să ținem pasul cu trendurile internaționale de concursuri de triatlon – prin introducerea în premieră al triatlonului indoor în calendarul Federației.
În ceea ce privește motivul numărului scăzut de înscrieri, sunt multe presupuneri, și necesită o cercetare detaliată pe viitor.
Taxele de înscriere plătite deja vor fi virate înapoi în întregime la fiecare participant, echipa organizatoare va contacta pe cei implicați.
Anularea concursului Indoor Tri Race nu afectează în niciun fel Campionatul Național de Aquatlon care se va organiza în Târgu Mureș, pe 26. martie, duminică – vă ținem la curent în continuare cu toate informațiile necesare!
În final, această decizie nu este percepută ca un eșec, un pas înapoi. Mergem înainte cu optimism, și facem tot posibilul ca până la sezonul viitor să putem reveni cu realizarea acestui eveniment și să-l finalizăm cu succes.

 

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm la concursurile FRTRI din viitor!

 

Vlad Stoica – Președinte
Klosz Viktor – Director Eveniment

 


Federația Română de Triatlon împreună cu Master Ski & Bike Club se pregătește cu un concurs de ultima generație, fără precedent. Transylvania Triathlon Festival deschide sezonul cu un program pilot, inspirat printre alții – de Super League Triathlon. Este vorba de un concurs de triatlon indoor, inovativ, de tip sprint. O nouă provocare pentru triatleți, combinând tehnica de ultima generație cu performanță, viața reală cu viața virtuală.
Sună absurd, sau cunoști deja platformele virtuale, și te dai pe hometrainer în fața ecranelor?  Oricare ar fi răspunsul tău, te așteptăm să concurezi și cu alții.

 

 

Tip de concurs: Indoor triathlon, de tip super sprint

 

Locația: Bazinul Olimpic Târgu Mureș, Aleea Carpați nr.57

 

Distanțe: 500 m înot + 13 km bike + 2.5 km alergare (distanțele se pot modifica în +/-)

 

Echipament: “Gadget free” – este interzis folosirea ceasurilor de multisport și ciclocomputer de bicicletă de orice fel. Organizatorii vor furniza pentru fiecare concurent trainere de aceeași tip (Tacx Flux S) pe care le vom configura înainte de start.

 

Pentru parcurgerea concursului sunt asigurate următoarele:

 

 1. bicicletă (participanții nu sunt nevoiți să aducă cursierele proprii, în schimb, să aibă pantofi de ciclism și pedale conform plăcuței!)
 2. platforma Rouvy
 3. Hometrainere smart – Tacx Flux S
 4. Paste – după concurs
Înregistrare:
Atenție! Locurile sunt limitate! – Prin completarea formularului de înscriere online, și plată online îți rezervi locul. Plata taxei de înscriere la fața locului nu va fi posibil!

 

Locuri Individual – Age Group: 90 poziții – 9 serii
Categorii – Individual – Age Group: Feminin/Masculin – 17-19, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+
*Este necesar licență FRTRI

 

Locuri Corporate – ștafetă (3 concurenți – 1 înot, 1 ciclism, 1 alergare) : 10 poziții – 1 serie
*În categoria Corporate pot participa și echipe mixte – femei/bărbați, indiferent de categoria de vârstă
** Nu este necesar licență FRTRI

 

Taxe de participare:
Individual: 180 Lei
Corporate-ștafetă: 490 Lei

 

Descrierea concursului:

Este vorba de un concurs hibrid, înotul se va face în interior in bazin olimpic, partea de bicicletă pe hometrainer conectat la platforma Rouvy imediat lângă bazinul de înot iar alergarea se va face pe un traseu amenajat în curtea Bazinului Olimpic.

 • Înregistrare: Pe baza datelor de pe platforma de înscriere se vor aloca locurile concurenților și se va stabili ora de start a seriilor, înainte cu 48 de ore de la startul primei serii. Concursul se va desfășura în serii de câte 10 concurenți.
  Înregistrarea și preluarea numerelor se va face vineri seara înainte de ziua concursului. În momentul înregistrării fiecare concurent va fi cântărit pentru crearea profilului Rouvy.
 • Check in: În ziua concursului, se va face cu 15 minute înainte de startul seriei (de 10 pers.), fiecare concurent pregătește bicicleta, își reglează poziția șeii, verifică tipul pedalei. Personalul tehnic va ajuta în configurarea și activarea trainerelor și a bicicletelor. Lângă hometrainer  vor fi așezate două cutii, unul pentru înot în care se va pune ochelarii de înot, casca de înot etc, iar în cealaltă cutie cele necesare la alergare. Zona accesată va servi și drept zonă de tranziție.

Folosirea prosopului după înot este recomandat și poate fi folosit și în timpul probei de ciclism.

Pentru încălzire la proba de înot se va folosi bazinul mic din incinta clădirii.

 • Înotul se va desfășura în bazin, în serii câte 10 concurenți. Distanța parcursă de fiecare concurent va fi de 500 de metri, adică 10 ture complete de bazin.
  După efectuarea turelor de înot fiecare concurent se urcă pe bicicleta situată în dreptul culoarului de înot și începe proba de ciclism.
 • Când concurentul începe să pedaleze, Rouvy pornește automat. Pe ecranul din fața concurentului apare poziția pe traseu și diferite date. (Fiecare concurent va avea o tabletă cu profilul creat, poziționată în fața bicicletei, pe care poate să urmărească poziția în clasament în timpul pedalării.)
 • După parcurgerea distanței concurentul coboară de pe bicicletă, face tranziția pentru alergare și pe culoarul semnalizat iese din incinta clădirii și începe proba de alergare.
 • Poarta de finish și zona de refresh va fi instalat în exteriorul clădirii unde concurenții vor ajunge după terminarea turelor de alergare.

Vom folosi sistem de cronometrare cu chip pentru întreaga probă. Verificarea distanței parcurse în timpul probei de ciclism se va face prin platforma Rouvy verificat de oficialii tehnici.

Main Partners